V čom vyhadzovať kuchynský bioodpad?
Zber kuchynského bioodpadu má niekoľko významných pozitív. Vďaka jeho triedeniu sa výrazne redukuje množstvo odpadu, ktoré inak končí na skládkach, jeho následné zhodnotenie v kompostárni možno využiť ako hnojivo napríklad na verejnú zeleň a zároveň si pri jeho triedení ľudia uvedomujú koľko potravín končí v koši zbytočne.
Aby v kompostárni vznikol kvalitný kompost je potrebné dávať do hnedých nádob len kuchynský bioodpad. A preto vzniká otázka, v čom takýto odpad vyhadzovať. V plastových, papierových alebo žiadnych vreckách? Najvhodnejšie je vyhadzovať kuchynský odpad bez obalu, teda zbierať ho napríklad do vedra, ktoré sa po vysypaní odpadu použije znova. Druhou možnosťou je používanie kompostovateľných vreciek . V prípade, že kompostovateľné vrecká nepoužívate, použite radšej papierové. Ostatné obaly znehodnotia obsah celej nádoby, ktorý sa má ďalej a využívať.
Vďaka triedeniu bioodpadu vrátime prírode to, čo si berieme a zároveň pomôžeme obmedziť množstvo odpadu na skládkach.
V čom vyhadzovať kuchynský bioodpad_ - 187.63 kB